Pismo ravnatelja, ob novem šolskem letu

Pismo ravnatelja, ob novem šolskem letu

Prenesi

Pismo ravnatelja, ob novem šolskem letu

Legendarno pismo singapurskega ravnatelja, namenjeno staršem ob novem šolskem letu. Ravnatelj v pismu staršem sporoča:

Dragi starši,

bliža se novo ocenjevalno obdobje. Vem, da ste zaskrbljeni in da si želite, da bi vaš otrok bil uspešen. Želel bi, da razmislite predvsem o tem, da so med otroki bodoči umetniki, ki jim matematika v življenju ne bo pomembna.

Da so med otroki bodoči podjetniki, ki jim za uspeh v poslu ne bo pomembna ne zgodovina in ne književnost. So tudi bodoči glasbeniki, ki jim ne bo pomembna kemija. So bodoči šporniki, ki jim je fizični trening pomembnejši od fizike. Če vaš otrok dobi odlično oceno, se veselite z njim, ker je to odlično.

Če pa ocena ne bo dobra, vas prosim, da zaradi ocen ne spodkopljete njihovega samozaupanja in ne zmeljete njihovega dostojanstva.

Otroku povejte, da je vse v redu in da ima pravico dobiti tudi slabo oceno. Da ena slaba ocena ne spremeni ničesar, ter da ga v življenju čaka še veliko pomembnih stvari, v katerih se bo lahko dokazal.

Povejte mu, da ga ne glede na oceno, ki jo dobi, imate radi in ga ne obsojate. Prosim vas, povejte to svojim otrokom in videli boste, da bodo osvojili svet.

Ne dovolite, da jim slaba ocena odvzame njihove sanje in zagnanost. Na koncu pa jim povejte še, da ne rabijo biti ne zdravniki in ne inžinerji, da bi bili SREČNI.

Srečno, vaš ravnatelj.

PREJŠNJA MISELVse dokler verjameš vase, lahko dosežeš ...
NASLEDNJA MISELMISLI O JESENI - Jeseni se zdi ...